Meistä

Vanamo Deco valmistaa kotimaisia laadukkaita ja ajattomia tekstiilejä sekä sisustustuotteita. Vanamon skandinaaviset kuosit ja värit on helppo yhdistää niin moderniin kuin perinteiseenkin tyyliin. 

Vanamo Decon kankaat ja sisustustuotteet syntyivät rakkaudesta kudottuihin kankaisiin, pohjoisen erityiseen luontoon ja vauvoihin. Vanamo Decon tarina alkaa kantoliinoista - suunnittelin kotimaisen kantoliinamerkin, jonka nimesin lempikukkani Vanamon mukaan. Kantoliinojen myötä sukelsin kudottujen tekstiilien maailmaan ja ihastuin niiden moniulotteisuuteen, tuntumaan, väreihin ja lukemattomiin mahdollisuuksiin. Korkealaatuiset Vanamo Deco kankaat ovat joustavia, pehmeitä ja mukautuvia mutta samalla myös tukevia ja vahvoja. Kangas on ilmavaa ja hengittävää sekä kestävää ja ehdottomasti helppohoitoista. - Niina Hallikainen. 

Vanamo Deco tuotteet valmistuvat kokonaan kotimaisin voimin ja monet työvaiheet tehdään käsityönä. Kankaat kudotaan Espoolaisessa kutomossa piensarjoina. Kankaiden inspiraation lähteenä ovat suomen luonto ja vanhat käsinkudotut tekstiilit. Mallit ja sidokset ovat suomalaisten tekstiilisuunnittelijoiden käsialaa. Omat taitavat muotoilijamme suunnittelevat ja toteuttavat Vanamo Deco tuotteet työpajallamme Turussa.

Käytämme kankaissa GOTS-sertifioitua saksalaisen kehräämön valmistamaa luomupuuvillaa, eurooppalaista korkealaatuista pellavaa (Masters of Linen) sekä saksalaisen valmistajan pehmeää merinovillaa. Kaikilla langoilla on myös Öko-tex 100-sertifikaatti, mikä takaa, ettei langoissa ole vaarallisia kemikaalijäämiä.

Vanamo Deco tuotteet ovat eettisesti tuotettuja ja ekologisia: luomupuuvillan ja pellavan käyttö säästävät luontoa ja lähituotanto vähentää pitkien kuljetusten tarvetta. Kankaat ja tuotteet ovat huolellisesti valmistettuja ja tehty kestämään niin käyttöä kuin trendien muutoksiakin.