Meistä


Vanamo Deco – Arjen Aarteita!

Hämyisän ullakon perältä löytyy mummon vanha kapiokirstu. Eivät ne kovin hienoja ole, et sinä varmaan vanhoja lumppuja halua? - Isoäiti mutisee nolostellen. Kyllä haluan! Ja millaisia aarteita mummon kätköistä paljastuukaan: puuvillaisia, paksuja käsinkudottuja pyyhkeitä on paljon – kaikki hellyttävästi nimikoituja, laudeliinat ovat karheaa ja jäykkää pellavaa, lakanat on nukuttu vuosikymmenien saatossa pumpulinpehmoisiksi. Ja sitten sydämeni hypähtää ylimääräisen sykäyksen: pyyhkeiden seasta pilkottaa kaunis käsinkudottu pieni kaitaliina: siinä on käytetty luonnonväristä ja vaaleaa pellavaa, kuvio on monimutkaisen näköinen ja muistuttaa lumihiutaleita.

Vanha lumihiutaleliina toimi inspiraationa runollisenkauniille Kide-mallillemme. Käytämme kankaissa samoja ekologisia luonnonmateriaaleja kuin isoäidin aikaan: puhdasta luomupuuvillaa, hienoa pellavaa ja pehmoista suomenlampaan villaa. Vanamo Decon tuotteet valmistetaan suurella sydämellä ja kokonaan Suomalaisin voimin. Kankaan rakenne suunnitellaan yhdessä tekstiilisuunnitelijan kanssa, kudontatyö tapahtuu pienkutomolla Espoossa, ja lopputuotteet viimeistellään omalla työpajallamme Turussa. 

Kodintekstiilimme ovat eettisesti tuotettuja ja ekologisia: luomupuuvillan ja pellavan käyttö säästävät luontoa ja lähituotanto vähentää pitkien kuljetusten tarvetta. Valitsemamme laadukkaat materiaalit ja huolellinen viimeistely takaavat, että tekstiilit kestävät niin käyttöä kuin trendien muutoksiakin.

Vanamo Deco tuo ihanat perinteiset kodintekstiilit raikkaalla ja modernilla tavalla osaksi nykypäivää!